Održana 131.godišnja izborno – izvještajna skupština DVD – a Orahovica

U nedjelju, 03. ožujka u vatrogasnom domu DVD – a Orahovica, održana je 131. godišnja izborno – izvještajna skupština DVD – a Orahovica, kojoj je nazočio i gradonačelnik Josip Nemec. Predsjednik DVD – a Orahovica, Pavao Ramić, uputio je zahvalu gradonačelniku na financijskoj potpori društvu te je naglasio da je DVD Orahovica prošle godine dobilo srebrnu plaketu za 130 godina djelovanja. U sklopu izvješća o radu zapovjednik operative, Robert Orina, naglasio je da je DVD u prošloj godini imao ukupno 50 intervencija te da je provedeno stručno i tehničko osposobljavanje članova. Pročelnica Puhačkog orkestra, Blaženka Sekulić – Nekić, naglasila je da Puhački orkestar obilježava 40 godina rada, broji 29 članova i jedan je od najmlađih orkestara. U prošloj godini imali su 15 nastupa, a financiraju se iz gradskog proračuna.

U izbornom dijelu skupštine izabrano je novo rukovodstvo DVD – a, a povjerenje za obnašanje dužnosti predsjednika ponovno je pripalo dosadašnjem predsjedniku, Pavlu Ramiću. Za zapovjednika operative izabran je Robert Orina, za dopredsjednika Željko Hajba, za zamjenika zapovjednika izabran je Šrimek Darko, a za pročelnicu Puhačkog orkestra izabrana je Blaženka Sekulić – Nekić. Također su dodijeljena i priznanja za najveći broj intervencija i diplome za 10 i 30 godina rada u DVD – u Orahovica.

Gradonačelnik je naglasio da je zadovoljan dosadašnjom suradnjom sa rukovodstvom DVD – a i izrazio nadu još boljom suradnjom. Istaknuo je da postoji namjera da grad dobije profesionalnu vatrogasnu jedinicu kako bi se omogućila veća sigurnost građana i imovine. Čestitao je novoizabranima, a svim članovima poželio je što manje požara. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/DVD-Orahovica-03-2013{/gallery}