Dijabetička udruga Orahovice održala redovnu izvještajnu skupštinu

U subotu, 23.03.2013.godine, Dijabetička udruga Orahovice održala je redovnu izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovalo 49 od 60 aktivnih članova te gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik udruge, Ivica Martinčević, naglasio je da je u prošloj godini udruga radila na bazi dobrovoljnosti i donatorstva, ali sve planirano je realizirano, zahvaljujući gradskoj vlasti i farmaceutskim firmama. Udruga radi i djeluje već 13 godina, uspješno surađuje sa mnogim drugim udrugama te ima 120 registriranih članova. U protekloj godini udruga je održala 41 susret članova, 400 mjerenja šećera u krvi, 9 stručnih predavanja i nekoliko terenskih mjerenja šećera u krvi i tlaka.

Održane su i tri akcije „Šetnjom do zdravlja“ u kojima je sudjelovalo 15 do 40 članova po akciji. Prema planu rada udruge za tekuću godinu, članovi udruge planiraju ispuniti osnovni cilj postojanja udruge, educirati i osposobiti članove udruge za normalan život sa dijabetesom, održati stručna predavanja za članove i sve zainteresirane, provesti više akcija „Šetnjom do zdravlja“ te pod pokroviteljstvom Gradske uprave na jezeru organizirati akciju „Slatki na Papuku“.

 

Po završetku skupštine, gradonačelnik je čestitao udruzi na dobrom radu i svima prisutnima poželio što manje šećera, a što više druženja. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/DijabetickaUdruga-03-2013{/gallery}