“Krajolik pod oružjem” uz briljantnu glumu oduševio Orahovicu

U sklopu ovogodišnjeg Virkasa 2013., jučer je u Orahovici odigrana predstava Gradskog kazališta Sisak „Krajolik pod oružjem“ autora Joea Penhalla. “Krajolik pod oružjem” je priča o Nedu, znanstveniku koji je odgovoran za izum nove vojne tehnologije, sofisticirane aplikacije za bespilotne letjelice. Glumačku ekipu predvodili su sjajni hrvatski glumci Filip Juričić i Amar Bukvić. Atmosfera u dvorani bivšeg kina ”Papuk” koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta bila je fantastična. Orahovčani su u dahu pogledali ovu sjajnu predstavu teškog scenarija i jo jednom pokazali koliko vape za jednim pravim kazalištem u svome gradu. Briljantni su na orahovačkim daskama bili Filip Juričić i Amar Bukvić, a svoje su role odlično odigrali i Ivan Glowatzky te Ivana Legati. Posljednji bis sve je rekao, gotovo 10-minutni pljesak pozdravio je glumce i tim su im Orahovčani na najbolji mogu način zahvalili na briljantnim izvedbama i dolasku u Orahovicu. Glavni akteri Filip Juričić i Amar Bukvić bili su izuzetno zadovoljni orahovačkom publikom:

-Evo već sam drugi puta ovdje u Orahovici i mi smo kao glumci uvijek nekako jako žalosni što je ovaj prostor istinu skučen, a ima tako prekrasnu publiku koja zna prepoznati i osjeća predstavu onakva kakva je. Zato smo im jako zahvalni jer su pokazali da su prava kazališna publika i na kraju krajeva su jako puno pomogli i nama da odradimo predstavu onako kako smo je i zamislili. – kaže Filip Juričić. Amar Bukvić po prvi je puta bio u Orahovici, ali kako je i sam rekao sigurno ne i posljednji:

-Izuzetno mi je drago da je publika ovako jedan zahtjevan tekst popratila od početka do kraja s pažnjom i velikom pozornošću. Mi smo se malo gubili o ovom prostoru, bilo je teško igrati, ali smo upravo na krilima publike koja nema svaki dan kazalište u svom mjestu, uspjeli prenijeti ono što predstava zapravo i je. Hvala Orahovica – zaključio je Amar Bukvić. Orahovčani us po izlasku iz dvorane, prepričavali i citirali rečenice iz predstave što govori kolika je ista ušla u njih, odnosno koliko su ih sjajni glumci uspjeli očarati i osvojiti. (V.G.)