Ljubomir Kerekeš te sjajni mladi Glumci Jan Kerekeš i Zoran Pribičević nasmijali Orahovicu

U sklopu ovogodišnjeg VIRKAS-a u Orahovici je odigrana još jedna fantastična kazališna predstava. Riječ je o autorskoj komediji Ljubomira Kerekeša Ufuraj se i pukni koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć supervizora, susjeda Črčeka,  Krunoslav i Zoki kreću u nemoguću misiju… U predstavi su briljirali mladi akademski glumci Zoran Pribičević i Jan Kerekeš te prvak drame zagrebačkog HNK,-a Varaždinac Ljubomir Kerekeš. Orahovčani su još jednom uživali u bravurama sjajnih hrvatskih glumaca koji su ih do suza nasmijali, a pljeskalo se još dugo nakon predstave. Prava ocjena ove sjajne predstave i vrhunske glume bio je sam kraj kada se prepuna dvorana bivše kina ”Papuk” kompletna podigla na noge i gromoglasno zapljeskala sjajnim glumcima. Ljubomir Kerekeš treći je puta u Orahovici u samo godinu i pol dana dok su njegov sin Jan i Zoran Pribičević po prvi puta. No, svi su jednako pohvalili orahovačku publiku:

-Uistinu me oduševljava ova publika koja uvijek dođe u iznimno velikom broju i to mene čini kao glumca sretnim i to je zapravo bit cijele ove priče, našeg rada. Ja vjerujem da su ovi ljudi otišli s predstave zadovoljni, punog srca i to je nama najvažnije.  – kaže Ljubomir Kerekeš. Da jabuka ne pada daleko od stabla, pokazao i sjajni Ljubomirov sin, Jan Kerekeš kojeg je Orahovica imala prilike upoznati kao glazbenika, a sada po prvi puta kao glumca:

-Bili smo ove godine u sklopu VIRKAS-a kroz razne predstave u Virovitici, Pitomači, Slatini i sada Orahovici i mogu reći da is zbog ovako sjajne publike ispaliti napraviti predstavu svake godine samo da bi se došlo na VIRKAS.  Orahovica posebno zrači nečim posebnim, evo planiram s bandom nastupiti i na ljetnom glazbenom festivalu na orahovačkom Jezeru. – rekao je Jan Kerekeš. Mladi glumac Zoran Pribičević poznat po ozbiljnim ulogama u hrvatskim serijama Zabranjena ljubav i Larin Izbor, sjajno se predstavio u jednoj ovakvoj komediji:

-Serije i filmovi su lijepi, ali kazalište je nešto što je svakom trenutku provedenom u njemu neopisivo lijepo. Poseban je taj osjećaj uz ovakvu publiku i sjajne kolege glumce uz sebe. Jako mi je drago da surađujem s obitelji Kerekeš, s Janom sam ista generacija bio na glumi tako da se dugo znamo, a Ljubo je dolazi na naše ispite i tako je zapravo došlo do ove predstave. Hvala Orahovici. – zaključio je sjajni Zoran Pribičević. (V.G.)