Otvorenje Viroexpo-a 2013

Virovitičani su još jednom pokazali na koji način kvalitetno organizirati 18. po redu međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji je otvoren u petak, 18.siječnja 2013. Sajam je održan u organizaciji i pod pokroviteljstvom Virovitičko – podravske županije, Grada Virovitice, ŽK Virovitica, OK VPŽ i TZ VPŽ te tehničkom realizacijom tvrtke Viroexpo d.o.o. Virovitica, a pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Zemlja partner 18. međunarodnog sajma Viroexpo 2013. je Kraljevina Belgija.

 

Uz domaćina, župana Tomislava Tolušića, otvorenju sajma nazočili su potpredsjednik sabora Željko Reiner, ministar Gordan Maras, veleposlanica Kraljevine Belgije u RH Nancy Rossignol, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec i ostali uvaženi gosti. Sajam je otvorio Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Župan Tolušić naglasio je da je Viroexpo  postao jedan od brendova naše županije, sajam na koji se godinama vraćaju brojni izlagači, ali i sajam za koji se iz godine u godinu traži više kvadrata sajamskog prostora. Sa svojim popratnim sadržajima, stručnim predavanjima i prigodnim kulturnim programima sajam privlači na desetke tisuća posjetitelja koji imaju priliku upoznati se sa gospodarskim, turističkim i drugim potencijalima Hrvatske i svijeta. Posjetitelji su imali priliku vidjeti izložbene prostore 757 izlagača iz 22 države na ukupno 23 300 četvornih metara.

Sajam svake godine bilježi sve veći broj izlagača te je time potvrdio svoj status značajnog međunarodnog regionalnog sajma koji je poticaj i osnova ostvarenja boljih poslovnih rezultata usprkos globalnoj krizi.

{gallery}SlikeGodina2013/Viroexpo2013{/gallery}