Održan radni sastanak za pripremu projekata u okviru javnog poziva: IPA IV – Operativni program za razvoj ljudskih potencijala

U srijedu, 16. siječnja 2013, u prostorijama Male vijećnice u Gradskoj upravi Orahovica, s početkom u 13:00 sati,  održan je radni sastanak pod vodstvom gđe Sanje Bošnjak, ravnateljice RA VIDRA, kao konzultacije za prikupljene projektne ideje, s kojima bi se aplicirali projekti na javni poziv za bespovratna sredstva  pretpristupnog fonda: IPA IV za program „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“. Gradonačelnik g. Josip Nemec, pozdravio je sve prisutne i zaželio konstruktivan rad sudionicima: članovima Gradskog odbora za pripremu projekata za EU Fondove, predstavnicima Općina Crnac i Zdenci, predstavnicima udruga HVIDRA, JAGLAC i CRVENI KRIŽ.

Obzirom da je za cijelu RH, ukupan iznos raspoloživih sredstava 2 mil EUR-a, predloženo je da se osmisli jedan zajednički projekt, gdje bi Grad bio nositelj, a ostali sudionici partneri, svaki sa svojim aktivnostima i budžetom, te da bi se projekt aplicirao za maksimalan iznos do 200.000 EUR.  Sufinanciranje od strane EU je čak 90%, a sredstva bi se prvenstveno uložila u zapošljavanje osoba za pružanje socijalnih usluga u zajednici, kroz razne aktivnosti pomoći i brige za najosjetljivije skupine građana: stare i nemoćne, osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnike i sve osobe kojima je neophodna pomoć za samostalno življenje.

(I.S.)