Sveti Nikola oduševio orahovačke vrtićance

21. godinu i nizu Udruga žena Hrvatske Sokolice priređuje darivanje svetog Nikole u orahovačkom dječjem vrtiću i školama. I ove godine uz pomoć Grada i turističke zajednice grada Orahovice, sveti Nikola je prošao kroz grad u okićenom vlakiću sa svojim krampusom. Sveti Nikola i Krampus posjetili su dječji vrtić Palčić u društvu orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca te osnovnu školu Orahovica i područnu školu nova Jošava. Djeca u vrtiću Palčić su bila više nego oduševljena poklonima, djeca  svetom Nikoli priredile pjesmice, plesove, recitale i igrokaze:

-Ja jako volim svetog Nikolu, već je bio i ostavio poklone kod mama i bake, a sad je evo došao i u moj vrtić. Mi smo svi dobra djeca i zato se nitko ne boji Krampusa, on samo traži zločestu djecu. – rekla je dahu 4.-godišnja Ramona Puhanić. Članice ”Sokolica” u vrtiću su bile punih očiju suza:

-Kada i pomislimo da nam je teško odraditi cijeli ovaj posao, kada dođemo u vrtić među ovu djecu sva nam se snaga vrati u pravo zbog njih sve ovo i radimo. Prošlo je već puno godina i ponosna sam na svoje članice koje ostavljaju sve svoje kućne obveze i dolaze pomoći u organizaciji.  – riječi su predsjednice Udruge žena Hrvatske Sokolice Zlatice Kurbegović. (V.G.)

{gallery}pancho/Svnikola2012{/gallery}