Projekt dječjeg igrališta odobren za sufinanciranje od strane ministarstva turizma

U rujnu ove godine, Grad Orahovica prijavio je projekt: Uređenje dječjeg igrališta „ORAH“, na lokaciji istoimenog izletišta uz kupalište na jezeru, na javni poziv Ministarstva turizma:  Program unapređenja ponude turističkog sektora „KORAK VIŠE“ u 2012,  za aktivnost koja uključuje izgradnju sadržaja koji će upotpuniti ponudu i potaknuti produljenje turističke sezone. Sada, tri mjeseca kasnije, gradonačelnik Nemec potpisuje Ugovor o sufinanciranju u iznosu od 142.000,00 kn, što je dokaz da se neumorno i konstantno radi na različitim projektima, a bespovratna sredstva koja su potpora gradskom proračunu,  ujedno su i  dobra praksa, kada je u pitanju izrada kvalitetnih projekata, koji će nam biti, nadamo se, „ulaznica“  i za predstojeće Strukturnih fondova EU.

Za uređenje dječjeg igrališta „ORAH“, planira se zeleni pojas između pristupne ceste i plaže, u veličini cca 300 m2, istočno od rampe i info pulta uz jezero.  Površina će završno i dalje biti travnata, izuzev dijelova sa gumenim podlošcima u predjelu sprava. Prostor će se ograditi „zelenom“ ogradom od sadnica čempresa, i ogradom sa žičanim pletivom visine 1,3 m, s ulazom kao dijelom drvene opreme igrališta.

Planirano igralište u ishodištu svih zbivanja na izletištu i kupalištu, između jezera i sadašnjeg restorana „Jezero“ (budućeg Edukacijskog centra:  Škola u prirodi i svijet bez interneta), svakako je važan  prateći sadržaj aktivnostima u sezoni, ali i tijekom većeg dijela godine, za vrijeme održavanja raznih manifestacija, utrka i sl, što je i bio cilj projekta – produljenje turističke sezone.

Iako je Grad korisnik ovog natječaja,  osmišljavanje projekta, rezultat je iznimno dobre suradnje sa Turističkom zajednicom grada Orahovice, te naravno, uz beskompromisnu  potporu gradonačelnika i predsjednika TZ-e, g. Josipa Nemeca.  (I.S.)

Prilozi: Situacija igrališta (izvadak iz Idejnog rješenja)