Edukativna radionica za upravljanje projektnim ciklusom

U Orahovici je 22 i 23. studenog započela dvodnevna radionica s programom: „Obrazovanje kadrova u turizmu o EU fondovima i upravljanju projektnim ciklusom u VPŽ-i“. Organizator ove besplatne edukacije je VIDRA-Agencija za regionalni razvoj VPŽ-e u suradnji s Ministarstvom turizma RH.

Gradonačelnik Josip Nemec, zaželio je dobrodošlicu i puno uspjeha svim polaznicima radionice, izrazivši ponovno koliko je važna edukacija na svim razinama društva, da bismo osmislili i pripremili kvalitetne projekte, kojima ćemo moći konkurirati na predstojećim natječajima za sufinanciranja, naročito u sklopu Strukturnih fondova po ulasku RH u EU. Predavačicama, gđi Sanji Bošnjak i gđi Željki Obajdin, dao je punu potporu u organiziranju ovakvih kvalitetnih skupova, gdje uvijek postoji ta interakcija i izvrsni kontakt predavač – polaznik, gdje se uči na konkretnim primjerima i odobrenim projektima, bez ustručavanja da se postavi pitanje i zatraži pomoć ili dodatno pojašnjenje.

Svrha ove dvodnevne radionice je približiti metodologiju, znanja i iskustva vezano uz planiranje, pisanje i provođenje različitih projekata koji se financiraju iz EU fondova, a ciljana skupina polaznika radionice su kadrovi vezani za turizam i ugostiteljstvo, od malih poduzetnika, seoskih domaćinstava, do JLS i djelatnika u turizmu. Na radionici se obrađuju konkretne projektne ideje po izboru polaznika, uz prethodno uvodno upoznavanje o pravilima vezano za fondove i prijave na razne natječaje, te o mogućnostima financiranja iz nadolazećih Strukturnih fondova EU.

Polaznici su različitih zanimanja i iz različitih organizacija i udruga, a posebno veseli što su to mladi ljudi,  spremni uhvatiti se u koštac sa novim pristupima i strogim kriterijima EU prakse, koja će uskoro postati i naša stvarnost. (I.S.)

{gallery}pancho/VidraRadionicaMerkur2012{/gallery}