Učenici područne škole Nova Jošava uskoro dobivaju novu školu

Postavljanjem kamena temeljca označen je  početak radova na izgradnji nove područne škole Nova Jošava koja djeluje u sklopu OŠ ”Ivana Brlić-Mažuranić” Orahovica. Vrijednost investicije je  1,22 milijuna kuna, a rok izgradnje je 15. travnja 2013. godine.  Izgradnju nove Područne škole Nova Jošava financiraju Virovitičko-podravska županija i grad Orahovica, a školu trenutno pohađa 28 učenika u dva kombinirana razredna odjela. Kamen temeljac položili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić te orahovački gradonačelnik Josip Nemec uz pomoć učenika područne škole:

-Posebno mi pri srce leži ova područna škola u kojoj se naporno i marljivo radi i iz koje izlaze pošteni i pametni učenici. U suradnji sa županom Tolušićem, gradonačelnikom Nemecom, županijskom pročelnicom za školstvo Vesnom Šerepac, predsjednicima Mjesnih odbora s ovoga područja došli smo izgradnje nove škole koja je na ovoj lokaciji više nego potrebno. U ovoj je školi svake godine sve više djece i ona postaje premala. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovoga projekta, hvala u ime učitelja i roditelja, a ponajviše hvala u ime djece. – rekla je prilikom svečanosti otvaranja radova ravnateljica OŠ IBM  Orahovica Maja Škraba. Prigodnim riječima nazočne su pozdravili saborski zastupnik Đakić, župan Tolušić koji je istaknuo kako je ovo početak novog razvoja školstva u Orahovici te naglasio kako će u samom gradu biti vrlo uskoro započeti radovi na izgradnji nove osnovne škole za koju se već posjeduje građevinska dozvola. Nazočne je pozdravio i domaćin gradonačelnik Orahovice Josip Nemec:

-Grad će ovaj projekt sufinancirati sa 300 tisuća kuna i gradska je vlast odmah stala iz tog projekta jer nam je poznato koliko je ova škola u Novoj Jošavi potrebna. Treba reći da je ovo već godinama jedina škola izvan središnje orahovačke škole. Nekada su područne škole postojale u Donjoj Pištani i Dolcima, a ova u Novoj Jošavi je jedina opstala i to puno govori. Drago mi je da je ovaj projekt došao do ove faze i vjerujem kao će djeca ovoga područja vrlo brzo sjediti u klupama svoje nove škole.  – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. Svečanost početka radova uljepšali i učenici područne škole Nova Jošava prigodnim zabavnim programom, a svu sadašnji u buduću djecu te školu i izgradnji i sve nazočne, blagoslovio je orahovački župnik vlč. Željko Strnak. (V.G.)

{gallery}pancho/Josava-NovaSkola2012{/gallery}