Sedmi Kup Turističke zajednica Orahovice

Na ribnjacima ŠRK Šaran Orahovica održano je sedmo izdanje Kupa Turističke zajednica grada Orahovice. Iako se ove sezone u Orahovici dosta dobro (količinski) lovilo, za Kup se to ne može reći. Oni ribiči koji su ulovili kilogram ribe bili su na konju. Bilo je to troiposatno „paćenje“. Prevariti i uloviti ribu bio je pravi podvig. Najviše „posla“ imali su ribići u sektoru A, gdje ulovi nisu prelazili jedan kilogram.

Na koncu kada su se rezultati zbrojili, slavili su ribići zdenačkog Linjaka, koji su tako oteli primat čačinačkom Klenu. Trojka, Hološ, Jelenčić, Velić osvojila je šest sektorskih plasmana što je bilo dovoljno za novi prijelazni pehar, drugi su bili ribići Karasa iz Crnca, a treći Pastrve iz Voćina, dok je domaćinima pripala drvena medalja (četvrto mjesto).

 

U čuvarkama se našlo najviše babuški, pokoja crvenperka i bandar, te bezribice koje su ribićima zadavale najviše problema. Čelništvo Šarana ponovo se pokazalo uzornim domaćinima:

– Osvojili smo dvije sektorske bronce i to nije loše, mada smo ekipno ipak očekivali bolji plasman od četvrtog mjesta. Uvijek je lijepo vidjeti toliko ribiča na našoj vodi, kako se natječe i druži. To je u biti i naj bitnije. Zahvaljujemo se čelništvu Turističke zajednice što su po sedmi puta prepoznali nešto što je itekako lijepo, dobro i zabavno, a na koncu i to je jedan od orahovačkih turističkih proizvoda – rekao je tajnik kluba domaćina Vladimir Macanić.

Nakon završetka natjecanja i vaganja ulova, nagrade najboljima uručili su čelnici TZ, stručna suradnica Kristina Vasić i predsjednik TZ Josip Nemec.

–          Po prvi puta sam vidjela kako se odvija jedno ribičko natjecanje i zaista sam ostala ugodno iznenađena. Čestitam najboljima i vjerujem kako ćemo i ubuduće surađivati – rekla je Kristina Vasić.

Orahovački gradonačelnik Josip Nemec i ove godine zahvalio se na pozivu kazavši:

–          Volim doći u prirodu i na ove ribnjake. Eto, već sedmu godinu to činimo. Drago mi je što vidim dosta mladih ljudi. Sportski ribolov je itekako bitna turistička grana i treba ju još više njegovati. Znam da ćete me opet pitati za četvrtu tablu, i ja ću vam opet reći, možemo sjesti i razgovarati, ali ulaganja Grada u privatni objekt nije moguće. Najboljima čestitam i pozivam Vas da i naredne godine budete naši gosti – rekao je gradonačelnik Nemec.

Sudački dio posla obavio je Ivica Peterfej, a  druženje ribića nastavljeno je nakon ručka.

Rezultati:

Sektor A

  1. Nikola Marjanović (Karas Crnac) 754 gr., Josip Antunović (Pastrva Voćin) 645 gr., Tonino Rađenović (Šaran Orahovica) 372 grama.

Sektor B

  1. Tihomir Hološ (Linjak Zdenci) 2.790 grama pobjednik staze, Ivica Peterfaj (Klen Čačinci) 1.940 gr., Vladimir Janečić (Pastrva Voćin) 1.492 grama.

Sektor C

  1. Zdenko Velić (Linjak Zdenci) 1.187 gr., Josip Ivanović (Karas Crnac) 618 gr., Danijel Volenik (Šaran Orahovica) 258 grama.

 

Ekipno:

  1. ŠRK Linjak Zdenci (Hološ, Velić, Jelnčić) 6 sektorskih plasmana 4.179 grama
  2. ŠRK Karas Crnac (Marjanović, Sam, Ivanović) 8 sektorskih plasmana 2.626 grama

ŠRK Pastrva Voćin (Janečić, Antunović, Radić) 9 sektorskih plasmana, 2.295 grama.

Izvor: www.radioorahovica.com