Posjet gradonačelnika na obilježavanje dana općine Bačka Topola

Na poziv Predsjednice općine Bačka Topola, Melinde Kokai-Mernjak, gradonačelnik Josip Nemec i suradnici, gostovali su 14. i  15. rujna 2012. u prijateljskom gradu Bačka Topola povodom obilježavanja Dana općine Bačka Topola. Nakon srdačne dobrodošlice i neformalnog razgovora, domaćini su gradonačelnika i suradnike poveli u obilazak mjesta. Drugi dan gradonačelnik nazočio je na Svečanoj sjednici. Na Sjednici uz nazočnost mnogih uvaženih gostiju, sve nazočne je pozdravio Predsjednik Skupštine Bačke Topole, Robert Fazekaš. Nakon govora primjereno je prikazan 30 minutni film o Bačkoj Topoli. Nakon toga gradonačelnik se obratio domaćinima i svim gostima sa par prigodnih riječi. Pohvalio je rad gradske vlasti, za sve što je učinjeno u protekloj godini. U sklopu svečanosti održan je prigodan kulturno- umjetnički program na kojem su nastupili mladi umjetnici i učenici iz Bačke Topole. Na svečanoj sjednici najzaslužnijim pojedincima i pravnim osobama dodijeljena  su priznanja.

 

Nakon Svečanosti posjećena je izložba slika poznatog akademskog slikara. Gradonačelnik je ujedno posjetio i Sajam meda, te u popodnevnim satima kao počasni gost prisustvovao sa domaćinima u manifestaciji „Karneval meda“. Na karnevalu su sudjelovala djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, Kulturno- umjetnička društva, mnogobrojne udruge, plesači i plesačice, mažoretkinje…. U večernjim satima kraj karnevala obilježio je 10-minutni vatromet.

Na kraju posjeta predstavnici Orahovice i Bačke Topole zaključili su kako će i u budućnosti nastaviti s ovakvim susretima koji promiču prijateljstvo i kulturne vrednote. (K.V.)

 

{gallery}pancho/BackaTopola2012{/gallery}