Održan sastanak s predsjednicima mjesnih odbora

U četvrtak  20. rujna 2012. godine u Maloj gradskoj vijećnici U 19,00 sati, gradonačelnik Josip Nemec održao je sastanak s predsjednicima, devet od jedanaest mjesnih odbora. Na sastanku nazočili su predsjednici Mjesnih odbora Merkur-Pavo Matek, Rajčula- Damir Tomljenović, Centar- Alan Grgić, Tončekovac- Željko Borić, Nova Jošava- Dragomir Žaček, Stara Jošava- Stanislav Boljkovac, Duzluk- Viktor Bulava, Dolci-Hrvoje Gubeljak i  član Vijeća Mjesnog odbora  Crkvari- Marin Pejčević.

Na sastanku gradonačelnik je upoznao predsjednike da će za deset dana biti sazvan još jedan sastanak, na kojem će morati u pisanom obliku iznijeti izvješće za proteklo četverogodišnje razdoblje, plan rada za 2012. godinu, plan rada do kraja 2012. godine do 6. mjeseca 2013. godine, plan rada za 2013. godinu i plan rada za četverogodišnje vrijeme, kako  za one  aktivnosti koje su u ingerenciji  mjesnih odbora, ali tako i iznijeti prijedloge planova investicija i radova.

Gradonačelnik je predsjednicima mjesnih odbora najavio kako će ove godine za redovan rad mjesni odbori  dobiti po 25.000 kuna iz gradskog proračuna.

Na području grada Orahovice djeluje 11 mjesnih odbora- pet u  Orahovici i šest u prigradskim naseljima, kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. (K.V.)