Arian i Sven Filipović novi orahovački blizanci

Orahovica iz dan u dan potvrđuje kako je definitivno grad blizanaca. Naime, u kolovozu i rujno rođena su još dva para blizanaca! Brojka koju kazuje statistika kako svaki 29 stanovnik Orahovice ima svog blizanca sve je veća, a potvrda kako uistinu ima nešto u orahovačkom zraku i vodi sve je jasnija. Posjetili smo obitelj Filipović koja je nedavno dobila dva sinčića, jednojajčane blizance Ariana i Svena, a već imaju jednogodišnjeg Ronija. U ovoj priči ima malo i genetike. Naime, otac Boris je dvojajčani blizanac sa sestrom Majom:

 

-Što mogu reći presretni smo. Djeca su uistinu pravi dar za roditelje. Kada smo saznali da ćemo dobiti blizance našoj sreći nije bilo kraja. Svjesni smo brige i pažnje koju djeci treba dati i posvetiti, ali zato smo mi tu koji živimo za njih. Ja sam često na putu, jako mi nedostaju, ali što je tu je– kaže otac Boris(28) koji radi u talijanskoj tvrtci za koju voz kamion po cijeloj Europi pa kako kaže rijetko je s obitelji, no raditi se mora da se može preživjeti. Obitelj Filipović posjetio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec , tradicionalno s poklonima Grada za novorođene blizance, a već ranije kako je to određeno obitelj je potpomognuta novčanom pomoći:

-Pomažemo našim orahovačkim obiteljima koliko možemo. Za drugo dijete dajemo 2 tisuća te za treće 3 tisuće kuna. Blizancima naravno nosimo posebne poklone, a evo sada već dvije obitelji u ovo kratko vrijeme imaju blizance u svome gradu, gradu blizanaca. Prekrasno je to, roditeljima i djeci samo neka je zdravlja i sreće. – rekao je gradonačelnik Nemec u obitelji Filipović. Majka Slađana također ne skida osmijeh s lica iako priznaje da je naporno s troje djece, spava nekih dva sata na noć:

-Pa kao i svaka sam druga majka. Danas je sve skupo, od pelena pa do svih nužnih stvari za Bebe, snalazimo se. Puno hvala gradu i gradonačelniku na pomoći koja nam puno znači. Pomažu mi bake i djedovi, ipak ih je troje pa ne možeš odjednom na sve paziti. – kaže Slađana Filipović. Gradonačelnik će uskoro posjetiti i drugu obitelj s blizancima, a prema našim saznanjima još dvije buduće majke u Orahovici nose blizance ! Orahovica vrvi blizancima, a novi se rađaju – grad blizanaca od glave do pete. (V.G.)