Četvrta XC utrka „Srednjovjekovnim stazama“

Biciklistički klub ”LOOD” Orahovica i ove se godine pokazao kao sjajan organizator redovnog kola Slavonske brdske biciklističke lige. Utrka je vožena  pod nazivom ”Biciklistička utrka srednjovjekovnim stazama”, a riječ je o 4 XC utrci u sklopu 8. kola slavonske MTB lige SCOTT. Na utrci je sudjelovalo 60-ak vozača u 5 kategorija, a nakon ulaska u cilj postignuti su slijedeći rezultati:

 

 

 

KATEGORIJA ŽENE: – 2 kruga

1. INES ČULJAT – BK OSIJEK 2010 – 00:54:30 h

2. JELENA VUKOSAVLJEVIĆ – BBK POŽEGA – 01:01:24 h

3. BRANKA OCELIĆ – INDIVIDUALAC – 01:45:43 h

 

KATEGORIJA SPORT: – 2 kruga

1.GORAN MARIĆ – INDIVIDUALAC – 00:35:59 h

2. JOSIP JURIĆ – LUKS RACING TEAM, POŽEGA – 00:38:37 h

3. DOMAGOJ JURLINA – BK LOOD, ORAHOVICA – 00:40:41 h

 

KATEGORIJA MASTER: – 3 kruga

1. SLAVEN GETOŠ – BK OSIJEK 2010 – 00:57:25 h

2. IVICA KEREP – BK MARATON TEAM, D. MIHOLJAC – 01:01:36 h

3. SILVIO VILAGOŠ – BK FESTUNG, SL. BROD – 01:05:32 h

 

KATEGORIJA JUNIOR: – 3 kruga

1. JURAJ CRNČAN –  BK MARATON TEAM, D. MIHOLJAC – 00:53:26 h

2. MATEO VERHAS – BBK POŽEGA – 00:55:01 h

3. SLOBODAN BABIĆ – BK OSIJEK 2010 – 00:56:30 h

 

KATEGORIJA ELITE: – 4 kruga

1. TOMISLAV NEMET –  BK MARATON TEAM, D. MIHOLJAC – 01:09:57 h

2. TOMISLAV HORVAT – BBK POŽEGA – 01:11:24 h

3. SAŠA JEFTINIĆ – BK TITAN, PAKRAC – 01:14:31 h

-Iznimno smo zadovoljni odazivom vozača i tijekom cijele utrke. Imali smo samo jednu malu nezgodu u vidu ozljede noge jedne od vozačica, no sve je prošlo u redu. Eto uzeli smo i jedno odličje u kategoriji sport, no naši vozači su svi odlično odradili utrku. Svi sudionici bili su jako zadovoljni stazom i uvjetima na stazi, a kako su rekli i domaćinstvom nas ovdje u Orahovici. Ono što je najvažnije, poslužilo nas je i vrijeme, kiša je pala tek nakon proglašenja pobjednika. Hvala svima koji sun am na bilo koji način pomogli I svim mojim kolegama iz kluba koji su odradili veliki posao. – rekao je predsjednik BK ‘’LOOD’’ Robert Hofman.

Natjecateljima i posjetiteljima obratila se i stručna suradnica Turističke zajednice grada Orahovice, Kristina Vasić, zahvalivši im se na sudjelovanju i pozvavši sve sudionike da ponovno dođu u Orahovicu, kako na utrku tako i općenito.

Gradonačelnik Orahovice, Josip Nemec obratio se nazočnima s nekoliko rečenica opisa našeg grada i samog Izletišta „Orah“ na kojemu se utrka i odvijala, te se svima zahvalio i pozvao ih da ostanu na Izletištu „Orah“,  i nakon završetka podjele nagrada, na kupanju ili uživanju u prirodi.

U kategoriji žena vozila je i Branka Ocelić iz Našica, prva mama u Hrvatskoj koja je prema rješenju Centra za socijalnu skrb dobila status roditelja njegovatelja svojeg teško bolesnog sina Ivana, koji već 14 godina leži nepokretan u krevetu. Branka je iz Našica došla biciklom do Orahovice (20 km ) te odvezla za nju iznimno tešku stazu od 8 km osvojivši na kraju 3. mjesto u svojoj kategoriji, te se nakon proglašenja pobjednika ponovno biciklom zaputila kući do svojih Našica:

-Ovu utrku i osvojeno 3. mjesto posvetila bih svom malom anđelu Ivanu, koji već 14 godina leži nepokretan i ne odustaje od borbe za život. Tako niti ja nisam mogla, niti željela odustati od utrke, mada vozim prvi put ovakvu utrku koja je bila fizički iznimno zahtjevna – rekla je Branka Ocelić obrativši se natjecateljima koji su je nagradili velikim pljeskom podrške. Medalje su uručili orahovački gradonačelnik Josip Nemec i Kristina Vasić iz Turističke zajednice.  Utrka srednjovjekovnim stazama u Orahovici postala je velika tradicija i prepoznatljivost ovoga kraja i grada, a papučke biciklističke staze su danas zasigurno jedne od najatraktivnijih i najtraženijih u Hrvatskoj. (V.G.)

{gallery}pancho/biciklisti-xc-2012{/gallery}