U Zagrebu potpisan sporazum o dodjeli tehničke pomoći

„U okviru Programa pripreme razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU, 10. srpnja 2012, gradonačelnik Josip Nemec, nazočio je svečanom zajedničkom potpisivanju Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći, koje je održano u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ministarstvo koje provodi program, pružati će tehničku pomoć preko svojih stručnjaka i sufinancirati projekte iz područja poslovne i turističke infrastrukture, a  Grad Orahovica kao korisnik ovog programa sa svojom projektnom idejom naziva: „UREĐENJE TURISTIČKO REKREACIJSKOG CENTRA JEZERO-RUŽICA GRAD- HERCEGOVAC“, našao se u društvu 27 odabranih naslova, među prijavljenim projektnim idejama s područja cijele RH.

Ovaj Sporazum je uvod u potpisivanje Ugovora kojim će se za naš projekt osigurati do max 500.000,00 kn, što samo potvrđuje da se u Gradskoj upravi neumorno radi,  da su ideje i strateški planovi ponovno prepoznati, te da je u velikoj konkurenciji županija, gradova, općina, razvojnih agencija i javnih ustanova, Grad Orahovica izborio značajna sredstva za pripremu i izradu tehničke dokumentacije, između ostalog je i jedina JLS-e u Virovitičko-podravskoj županiji“.