Polaznici kampa čistili orahovačke šume na vlastitu inicijativu

Jedna od naj prepoznatljivijih aktivnosti Evanđeoske crkve „Betanija“ u Orahovici su ljetni kampovi. Unazad tridesetak  godina, kampovi su okupili u  Orahovici  desetke tisuća polaznika iz cijele Hrvatske, ali i cijeloga svijeta.

-Naši glavni ciljevi us ulaganje u mladu generaciju da se u njih utiskuju istinske kršćanske vrijednosti. U ovom dijelu kampa je 62 polaznika iz cijele Hrvatske, dakle od Slavonije, Središnje Hrvatske, Istre i Dalmacije i Orahovicu uvijek biramo kao jednu od odrednica jer je uistinu prekrasan grad. Nama koji tu ne živimo, Orahovica se čini kao grad-park i zaista je idealna za ovakve tipove programa. – kaže voditelj ovogodišnjeg ljetnog kampa, pastor evanđeoske pentekostne crkve Karlovac, Oliver Buljat. Polaznici ovih kampova priređuju glazbene koncerte, sportske igre, a ove godine istaknuli su se jednom uistinu hvale vrijednom akcijom. Naime, na vlastitu inicijativu krenuli su u čišćenje orahovačkih šuma od raznog otpada:

-Željeli smo da mladi u sklopu kampa učine nešto korisno za društvenu zajednicu ovdje u Orahovici. Drago nam je da možemo pomoći kako bi šume bile čiste, a mi držimo da je najvažnije da su srca čista jer samo čistim srcem se može puno toga učiniti. Glavni cilj je naučiti mlade da im rad ne bude samo radi zarade, već način pomoći bližnjem svome. – zaključio je Buljat. ‘’Kamperi’’ su čišćenje orahovačkih šuma organizirali u dva dana, a u susret im je izašao i Grad Orahovica stavivši im se na raspolaganje za bilo kakvu pomoć kako u ovoj akciji tako i kampu uopće:

-Ovo je jedna sjajna i lijepa gesta ovih mladih ljudi i njihovih voditelja. Moram im se zahvaliti u svoje osobno, ali i u ime svih građana Orahovice na ovome što rade. Naravno, Grad već godinama pomaže radu i projektima pentekostne crkve i tako će zasigurno bit i u buduće.  – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)

{gallery}pancho/pentekostna-crkva-2012{/gallery}