Orahovica bila domaćin 28. smotre vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske

U povodu 40. godina puhačkog orkestra DVD-a Orahovica i 130 godina vatrogasnog društva, Orahovica je dobila priliku biti domaćin 28. smotre vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske. Na smotri je nastupilo 13 orkestara iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije i to orkestri iz Bednje, Mača, Plešivice, Petrovine, Domagovića, Cvetkovića, Kašine, Kloštar Ivanića, Križa, Virja, Đakova, Osijeka, Valpova i domaćina Orahovice  koji su svojim umijećem i sjajnim glazbenim izvedbama pokazali svu raskoš vatrogasnih puhačkih orkestara u Hrvatskoj. Smotru je otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a istoj su nazočili župan VPŽ Tomislav Tolušić, zapovjednik VZ VPŽ Stjepan Venus, Gordan Borković ispred HVZ-a, predsjednik VZ Orahovica Petar Čačinović i dr.:

-Velika nam je čast što smo dobili priliku organizirati ovu smotru. Ovo nam je već drugi  puta u 10 godina da smo domaćini i prema utiscima naših gostiju ostavili smo jako dobar dojam. Ove godine slavimo veliki jubilej 130 godina postojanja društva i 40 godina orkestra, a u sklopu kojih ćemo organizirati niz sadržaja kroz godinu, ova je smotra svakako događaj na najvišem nivou i kruna naša proslave. – rekao je predsjednik DVD-a Orahovica Pavao Ramić. Svirao se Deep Purple, Pink Panter, Rosamunda, Most na rijeci Kwai, Adio bella, i ostale moderne i tradicionalne skladbe:

-I ova je smotra pokazala raznovrsnost repertoara puhačkih vatrogasnih orkestara te fantastično glazbeno umijeće. Mi smo jedan od rijetkih orkestara u Hrvatskoj koji je nastupio na svih 28 državnih smotri, a budući da smo jedini vatrogasni orkestar na području županije ovom smo smotrom prezentirali ne samo svoje društvo i grad nego i cijeli naš kraj. Hvala svim orkestrima koji su ovim teškim vremenima uspjeli organizirati se i doći u naš grad. – riječi su dirigenta i kapelnika orahovačkog orkestra Zorana Vlajnića. (V.G.)