Svečanom sjednicom proslavljen 784. rođendan grada Orahovice

U nazočnosti župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića te gradskih vijećnika i članova gradskih udruga, održana je svečana sjednica kojom je proslavljen 784. rođendan grada Orahovice. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec u nadahnutom je govoru istaknuo kako je Orahovica svakim danom sve ljepša i da ponovno postaje ono kako je već dugo zovu, ”mala Švicarska”. Nemec je zatim prisutnima predstavio najvažnije projekte koji su u gradu učinjeni i koji će biti uskoro pokrenuti. Koristeći se video-prikazom, gradonačelnik Nemec predstavio je sve ono što Orahovicu čini posebnom i što će je u budućnosti krasiti:

-Radimo punom parom kako bi se naša Orahovica razvijala u pravom smjeru i kako bi ju što više približili europskim standardima. Radimo na zajedničkim projektima s gradovima iz republike Mađarske, ostvarili smo suradnju s Bačkom Topolom iz Srbije, njihovim gospodarstvenicima i poslovnim ljudima. Radimo i na promidžbi grada, osnovan je jedan mladi stručni tim koji sada već, eto, završava s izradom promidžbenih brošura o svim dijelovima grada koje će biti vrlo brzo prezentirane građanstvu. Tim želimo još više privući posjetitelje našoj prelijepoj Orahovici. Konačno, želimo i idemo k tome da Orahovica postane ono što je bila prije nekih 40-ak godina, turističko središte Slavonije i Baranje. U ovo kratko vrijeme mi smo veliki korak napravili, Orahovica je postala daleko, ljepša, uređenija, organiziranija, a naše Jezero je već sada pravi biser ovog dijela Hrvatske. – rekao je između ostalog gradonačelnik Nemec. Nazočne je potom pozdravio i župan Virovitičko-podravske županije ističući ponos što je čelnik županije koja ima Orahovicu:

-Orahovica je najmanji grad u Županiji i jedan od najmanjih u državi, no po ljepoti, gospodarskoj razvijenosti, idejama, marljivosti i radu zasigurno je među najvećima.  Uistinu je nevjerojatno što se sve u ovom gradu u kratkom vremenu napravilo, o Orahovici nije dovoljno pričati, ona se jednostavno mora posjetiti, vidjeti i doživjeti. – rekao je između ostalog župan Tolušić. Na svečanoj sjednici premijerno je prikazan 35.-minutni film o Orahovici autora TV Marinianis Slatina, a podijeljene su i gradske zahvalnice najuspjšenijim pojedincima i udrugama. Tako je srebrnu plaketu za iznimna dostignuća od interesa za cijelu zajednicu, spašavanje ljudi i imovine ugrožene požarom, poplavom ili nekim drugim nepogodama kao i na uljepšavanju grada Orahovice te obilježavanja 130 godina postojanja.dobilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica, a gradske zahvalnice za razna dostignuća i uspjehe pripale su udrugama Red vitezova Ružice grada, PAUK i Klub-dostava zvuka te pojedincima Antunu Grabovcu i Ivici Podboju. (V.G.)

{gallery}pancho/dan-grada-2012{/gallery}