OrFF – Orahovački film festival otvorio 44. Orahovako proljeće

44. turističko-kulturna manifestacija ”Orahovačko proljeće” i službeno je otvorila svoja vrata. Službeno je manifestaciju otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec otvorivši pri tome i prvi događaja manifestacija – OrFF – Orahovački film festival:

-Ovo će Orahovačko proljeće zasigurno biti jedno od najvećih, odnosno manifestacija s najviše događaja do sada, a vjerujem i s najviše posjetitelja. Gradski odbor za manifestacije i posebno gradske udruge dale su i maksimalan trud i samo se nadam da će nas vrijeme poslužiti te da će svi događaji proteći u ozračju u kakvom smo ih i zamislili. Pozivam sve da dođu u našu Orahovicu, jer bit će tu za svakoga po nešto, a posebno atraktivan i ove godine će naravno biti naš Cvjetni korzo.  – rekao je gradonačelnik Nemec.

Ovogodišnje Orahovačko proljeće otvoreno je Orahovica film festivalom u dvorani bivšeg kina Papuk kojeg organizira udruga mladih ”K.L.U.B. – dostava zvuka”, a na kojem će biti prikazivani amaterski filmski uradci s područja cijele Hrvatske. Prvoga dana su nazočni mogli vidjeti uradak orahovačkih srednjoškolki, pobjednički animirani film državnog Lidrana, ”Somnambul”, a potom i dokumentarni uradak ”Višnjevac 2 strava i paranormalno” te film foto i video kluba Slatina “Povratak u prošlost”. Ovaj festvival trajat će tri dana, a već sada je prijavljeno 19 filmova. (V.G.)