Projekti s mađarskim Villanyem spremni za natječaj

Grad Orahovica bio je domaćin trećeg radnog sastanka s izaslanstvom grada Villnaya iz republike Mađarske na čelu s gradonačelnikom Gyulom Takacsem Sastanak je održan u cilju završne faze priprema zajedničkih projekata prekogranične suradnje na temu:  međusobna suradnja i kandidiranje zajedničkih projekta u okviru prekogranične suradnje HU-HR, odnosno, trećeg poziva EU natječaja IPA CBC HU- HR 2007- 2013, koji je otvoren do 12. ožujka ove godine.

Svaki partner odradit će dogovoreni dio na projektu, uz podršku i partnerstvo Agencije „VIDRA“. Orahovica i Villàny zajedno sudjeluju na navedenom natječaju, a dogovorena je izrada dva projekta: „Tematski putovi kulturne baštine“ i  u okviru mjere „eko turizam“, na temu vinskih cesta. Na trećem sastanku usuglašene su dokumentacije, troškovnici te još poneki potrebno dodaci da bi prijedlozi bili potpuni i spremni za natječaj. U navedene projekte bit će uključene i udruge iz oba grada, a sve će biti temeljeno na povijesnim manifestacijama i temama.

Izaslanstvo grada Villanya primio je orahovački dogradonačelnik Darko Žužak te stručni tim za provedbu navedenih projekata, a sve se i na ovom sastanku odvijalo pod vodstvom stručnog tima razvojne agencije VIDR-a Virovitičko-podravske županije na čelu s ravnateljicom Sanjom Bošnjak. (V.G.)