Završni sastanak odbora prije manifestacije maškara

Na trosatnom radnom sastanku, članovi Odbora za kulturno-turističke manifestacije, definirali su sadržaje ovogodišnjih maškara, koje će se u Orahovici održati 12. veljače 2012. godine.

Program će trajati oko četiri sata, a sve će početi u 15,00 sati prijavom maski u zgradi Turističkog ureda i u prostorijama udruge INFOR gdje će se maske dobiti broj i bon za hranu i piće. Maskirana povorka na čelu sa >>Meštrom<< od maškara, formirati će se iza kino sale i u 16,00 sati krenuti će prema središtu grada. U središtu grada povorka će se zaustaviti, a gradonačelnik Josip Nemec predati će ključeve grada >>Meštru<< od maškara.

Nakon predaje ključeva grada, gradonačelnik i >>Meštar<< uručiti će najmlađim sudionicima maškara prigodne poklone. Povorka će se nastaviti kretati prema parkiralištu kino sale, gdje će biti održano natjecanje u izjedanju “BRZA  KROFNA“.  Po završetku natjecanja, presudit će se Fašniku ( Lakomcu ), te ga potom spaliti.

 

Nakon toga u dvije kategorije, pojedinačnoj i grupnoj, komisija od 5 članova izabrati će najbolje tri maske koje će biti prigodno nagrađene. Maškare će po završetku programa moći koristiti dobivene bonove za hranu i piće na terasi Caffe Bara Blues. Udruge s područja grada, koje su se odazvale pozivu organizatora, pripremit će gastronomsku ponudu koja će se  prodavati posjetiteljima po simboličnim cijenama. Završnicu orahovačkih maškara označiti će Bal pod maskama u dvorani pučkog sveučilišta Orahovica ( staro kino ) s početkom u 19,00 sati gdje će svirati grupa <<Dunavski tamburaši>>. Za sve posjetitelje ulaz će biti slobodan. (K.V.)