Orahovica – grad mirnog i ugodnog življenja

U maloj gradskoj Vijećnici Orahovice održan je sastanak gradskog Vijeća za prevenciju pod predsjedanjem orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca. U uvodu je načelnik Policijske postaje Orahovica Davor Solić iznio statistički izvještaj o broju učinjenih prekršaja na području djelovanja Policijske postaje:
– Na području djelovanja Policijske postaje Orahovica ukupno je u 2011. godini učinjeno 197 kaznenih djela što je 8-9 % veći broj nego 2010. godine. No, isto tako povećao se i broj riješenih slučajeva pa mogu reći da smo i te kako zadovoljni proteklom godinom.

Moram svakako istaknuti kako su i Orahovica i cijela Virovitičko-podravska županija na samom dnu po učinjenim prekršajima u Hrvatskoj što govori kako smo sredina mirnog i ugodnog življenja. U 2011. godini imali smo 51 prometnu nezgodu i samo jednu poginulu osobu što je znatno manje nego prošlih godina i što govori da su naše akcije i upozorenja te gradske aktivnosti i te kako urodile plodom. Moram se na neki način i pohvaliti jer smo u protekloj godini riješili jedan slučaj vezan uz drogu, odnosno razotkrili uzgajivača konoplje. Organizirali smo niz akcija u suradnji s gradskom vlašću, školama, vrtićem i samim građanima i moram pohvaliti sve sudionike na iznimnom interesu i pomoći u istima  – zaključio je Solić. Orahovački gradonačelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju  Josip Nemec upozorio je na nekoliko gorućih problema kao što su nepropisna parkiranja u pojedinim gradskim ulicama, učinjene štete na gradskoj imovini tijekom vikenda i praznika i sl.,  na što je načelnik Solić obećao još veću pozornost i aktivnost orahovačkih policajaca.  Načelnik Solić na kraju je rekao kako će Policijska postaja i ove godine organizirati mnoge akcije, a kao novinu  istaknuo je da će pokrenuti akciju obilježavanja bicikala u cilju zaštite od krađe. Solić je također pozvao sve građane Orahovice, a posebno mlade, na suradnju s policijom i Vijećem za prevenciju kako bismo svi zajedno ljepše i ugodnije živjeli. (V.G.)