Novogodišnji domjenak 2012.

Na novogodišnjem domjenku, gradonačelnika , Josipa Nemeca, održan u petak 20. Siječnja 2012. Godine, i ove su se godine odazvali brojni uzvanici, među kojima je u nazočnosti bila generalna konzulica RH u Pečuhu, Lijljana Pancirov, načelnica mađarske općine Orfi, Füziné Kajdy Zita, predsjednik općine Bačka Topola, babi Atila, predstavnik Sunstroom Energija d.o.o., Feliks Unković, načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i općina, predstavnici gospodarstva, malog poduzetništva i obrtništva, predstavnici udruga, kulturnih i javnih ustanova, mediji, koji su u kontinuitetu ili povremeno izvještavali o radu gradske vlasti.

U sklopu novogodišnjeg domjenka, svečano je potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji i prijateljstvu grada Orahovice s općinama Orfi iz Mađarske, te Bačkom Topolom iz Republike Srbije.

Gradonačelnik Josip Nemec upoznao je sve nazočne s radovima koji su realizirani ili započeti u protekloj godini, ali i onim radovima koji su zacrtani u planovima aktualne gradske vlasti, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta i sigurnosti građana, što je osnovna zadaća svake vlasti.

Kao neke od važnih kapitalnih projekata, gradonačelnik je izdvojio: zaobilaznica s kojom je stvorena pretpostavka za zatvaranje užeg dijela centra i budućeg trga, spajanje ulice Kralja Zvonimira sa ulicom Bana Jelačića i novoizgrađenim mostom. Značajno je i uređenje Turističkog kompleksa „Jezero“, koje postaje iz godine u godinu sve atraktivnije i postaje središte kontinentalnog turizma. Ponos su i uređene gradske šetnice ukrašene cvijećem i drvoredima, te rijeka obzidana kamenim zidom.

Gradonačelnik je pozvao sve nazočne gospodarstvenike, udruge, mjesne odbore i volontere na međusobnu suradnju, međusobno uvažavanje i pozitivne odnose koji će u konačnici rezultirati daljnjem razvoju Grada Orahovice.  Ujedno im se zahvalio za sve što su učinili za grad, jer tako pokazuju i dokazuju svojim volonterskim radom svoju odanost i ljubav prema svome gradu.

Nakon gradonačelnikovog govora za sve goste i uzvanike  priređen je svečani domjenak. Druženje se nastavilo uz ugodne zvuke tamburica. (K.V.)

 

{gallery}pancho/domjenak2012{/gallery}