Sveti Nikola s mališanima Orahovice

U organizaciji Udruge žena Hrvatske Sokolice, Grada i turističke zajednice grada Orahovice tradicionalno je kroz grad u okićenom vlakiću prošao sveti Nikola sa svojim krampusom. Sveti Nikola i Krampus posjetili su dječji vrtić Palčić te osnovnu školu Orahovica i područnu školu nova Jošava. Djeca u vrtiću Palčić su bila više nego oduševljena poklonima, neki su se malo bojali, no to je dobro prošlo. Grupe su svetom Nikoli priredile pjesmice, plesove, recitale i igrokaze:

-Mi smo priredili jedan božićni igrokaz. Ja sam glumila djevojčicu koja kiti bor i dočekuje svog Anđela čuvara. Pokloni su odlični, hvala svetom Nikoli i neka dođe i iduće godine. – kaže 5-godišnja Erika Hornung. Nakon veselih orahovačkih osnovaca, Sveti Nikola darove je podijelio polaznicima područne škole Nova Jošava koju su za njega i goste priredili svečanu priredbu. S puno recitacija, pjesme i plesova koje su sjajno pripremile učiteljice Kristina Nerovčić i Silvana Bakoška, sveti je Nikola bio oduševljen kao i orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

– I ove godine organizirali smo posjet Svetog Nikole vrtiću i školama koji je podijelio mnoštvo darova svoj dobroj djeci. Moram svakako istaknuti ogroman trud udruge žena Hrvatske Sokolice koje su pripremile sve poklone te preuzele velik dio ove organizacije. U Novoj Jošavi sam bio prvi puta u ove dane. Priredba je bila odlična, a posebno me dojmio onaj pravi, iskreni dječji osmijeh.   – rekao je gradonačelnik Nemec. (V.G.)

{gallery}fotogalerija/sv-nikola-2011{/gallery}

Fotografije: T.R. |  V.G.