Početna konferencija za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „PAPUK“

Dana 19.12.2011.godine u Orahovici u Velikoj gradskoj vijećnici, Trg. pl. Mihalovića 1 s početkom u 17 sati, LAG PAPUK i VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije održali su početnu konferenciju na temu izrade Lokalne razvojne strategije LAG PAPUK.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici JLS ( grad Orahovica, općine Čačinci, Zdenci i Crnac), te udruge, OPG-i, privatni poduzetnici te fizičke osobe sa područja koje pokriva LAG.

 

Konferenciju je otvorio i u pozdravnom govoru pozdravio sve nazočne i zahvalio se na dolasku na ovu konferenciju, predsjednik LAG PAPUK i gradonačelnik Grada Orahovice, Josip Nemec.

Nakon uvodnih riječi predsjednika LAG-a,  tajnik LAG PAPUK, Saša Rister, prezentirao je ulogu LAG-ova u ruralnom području te je iznio iskustva drugih LAG-ova u Republici Hrvatskoj te je prezentirao stanje LAG-a PAPUK u odnosu na ostale LAG-ove, kojih je do sada registrirano 24. Na kraju svog izlaganja, prezentirao je prijedlog budućeg financiranja LAG-ova u Republici Hrvatskoj temeljem pravilnika o provedbi Mjere 202, koji još uvijek na žalost nije donesen.

Ravnateljica Razvojne agencije virovitičko-podravske županije VIDRA,Sanja Bošnjak, prezentirala je sam proces izrade Lokalne razvojne strategije te korake kroz koje će trebati proći kako bi se nepravilna kvalitetna Lokalna razvojna strategije. Lokalna razvojna strategija biti će gotova do kraja lipnja 2012.godine kako bi se LAG PAPUK mogao prijaviti na natječaj za odabir LAG-ova u Republici Hrvatskoj.