Otvorenje kanalizacijskog sustava sanitarno-fekalnih otpadnih voda naselja Duzluk – Orahovačko jezero

Zahvat obuhvaća kompletnu izgradnju kanalizacijskog sustava u skladu sa projektnom dokumentacijom izrađenom od strane HIDRO PLUS d.o.o. iz Osijeka, u ukupnoj duljini 3.090 m (2.626 m gravitacijski kolektor + 464 m tlačni kanalizacijski cjevovod), te sa izgrađenom crpnom stanicom. Radovi su započeti u listopadu 2010. godine, a završeni u studenom ove godine (tehnički pregled obavljen je 25.11.2011).

Investitor je PAPUK d.o.o., Orahovica, izvođač radova je RUŽICA GRAD d.o.o., Orahovica, nadzor je provodila tvrtka HIDRO PLUS d.o.o. iz Osijeka. Ukupna vrijednost obavljenih radova, od početka gradnje do ovog svečanog puštanja u rad, iznosi 2.152.650,48 KN (1.750.122,05kn + PDV). Vrijednost kompletne investicije: izgradnja + izrada tehničke dokumentacije + usluge nadzora, iznosi 2.508.120,40 KN s PDV-om. Sustav je svečano u pogon pustio gradonačelnik Josip Nemec:

-Jezero je već danas jedno od najatraktivnijih turističkih lokacija kontinentalne Hrvatske, no naš projekt o potpunom uljepšavanju i izgradnji ovoga kompleksa, dakle Jezero-Ružica grad je tek započeo. Jedni od glavnih radova su upravo ovi radovi na kanalizacijskom sustavu sanitarno-fekalnih otpadnih voda. Eto, uspješno su završeni, i sada krećemo u nove zahvate za turistički razvoj ovoga kompleksa i cilju cjelokupnog razvoja grada Orahovice. – rekao je gradonačelnik.

 

{gallery}pancho/otvorenje-mosta2011/Otvorenje-Duzluk{/gallery}