Svijeće za Grad Heroj

U povodu Dana sjećanja na Vukovar Savjet mladih grada Orahovice i mladež HDZ-a grada Orahovice upalili su kroz orahovačke ulice svijeće  u znak sjećanja na žrtve Grada Heroja:

-Svijeće smo postavili na zidove na šetnicama uz rijeku Vučicu od školskog do novog orahovačkog mosta. Željeli smo bar na ovaj način odati počast svim tragično preminulim građanima grada Vukovara u Domovinskom ratu te naravno hrabrim, hrvatskim vitezovima koji su poginuli braneći grad Vukovar.

Hvala sim članovima Savjeta koji su se odazvali ovoj akciji i pomogli u paljenju svijeća te koji su dali svoj doprinos da se žrtve Vukovara nikada ne zaborave! – rekla je predsjendica Savjeta mladih grada Orahovice Ivana Radočaj. Sjećanju na Vukovar paljenjem svijeća, priključili su se i orahovački gradonačelnik Josip Nemec i sam vukovarski branitelj te mnoštvo građana i gradskih udruga. Iste večeri duž šetnice na Trgu Plemenitih Mihalovića, svijeće za Vukovar zapalili su i članovi gradske organizacije Hrvatske selječke stranke koji su se tim činom priključili cijeloj Hrvatskoj u sjećanju na Domovinski rat i žrtve Vukovara. (V.G.)

 

 

{gallery}pancho/vukovar2011{/gallery}