Sudski proces vinu

U  šumovitoj dolini na sjevernoj strani Krndije, u prijelaznom području prema Papuku, nalazi se planinarska kuća „Šaševo“, u čijoj blizini teče potok. To je kuća, koju su za planinarske potrebe uredili članovi HPD Orahovica.

Dana  20. Studenoga  2011. godine,  Udruga  Hrvatskog planinarskog društva Orahovica organizirala je „Sudski proces vinu“.

U procesu su sudjelovala  planinarska društva iz grada Požege, Kutjeva, Našica, Đurđenovaca, Jakšića i druga planinarska društva koja su taj dan planinarila do planinarske kuće „Šaševo“.  Prije „Procesa“, Društva su se družila i na logorskoj  vatri  pekli slaninu i kobasice, a kuhao se i grah. Nakon male okrijepe, započeo je „Sudski proces vinu“. Ovo je vrijeme kada se mošt krsti i pretvara u vino, ali jedan dio okupljenih osnovao je diskretne sumnje u istinitost pretvaranja mošta u vino, te na osnovu tih sumnji pokrenut je „Proces“ VINU. Organizirana su osnovna  sudska tijela: porota, tužitelj, branitelj, svjedoci i sudac. „Sudskom procesu“ prisustvovao je i gradonačelnik Josip Nemec, koji je došao podržati rad i trud Udruge planinara Orahovice, i pozdraviti nazočne  Udruge. (K.V.)

 

{gallery}pancho/sudki-proces-vinu2011{/gallery}