Nakon čobanca, obitelj Tomšić slavila i u fišu

U organizaciji Reda vitezova Ružice grada, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Orahovice, u središtu grada održano je tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša – Fišijada 2011. Na natjecanju je sudjelovalo 7 ekipa iz Orahovice i Čačinaca, a isto je održano i pod sponzorstvom Poljoprivrednog poduzeća Orahovica i Eurovoća.

Stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu Pere Karin iz Imotskog, Milan Vujatović, Zoran Putniković, Zvonko Šnidaršić te predsjednik Duško Rađenović koji je istakao kako je ista radila prema pravilima državnog natjecanja te je imala vrlo težak zadatak. Nakon dužeg isprobavanja, uvjerljivu pobjedu s ukupno 173 boda odnijela je ekipa Obitelj Tomšić koja je tako ove godine nakon trijumfa u kuhanju čobanca, slavila i u kuhanju fiš-paprikaša. Drugo mjesto sa 155 bodova pripalo je ekipi Hajduk iz Orahovice dok je treće osvojila ekipa Udruge PTSP VPŽ-Orahovica:

-Iako smo očekivali više ekipa, i s ovim smo odazivom više nego zadovoljni. Važno je da je tradicija nastavljena i da se ovakve i slične manifestacije u gradu i dalje održavaju. Hvala svim pokroviteljima i sponzorima koji su nas podržali i sve čestitke pobjednicima, posebno eto sada dvostrukom pobjedniku čobanca i fiš-paprikaša Zlatku Tomšiću i njegovoj obitelji. I dalje ćemo ustrajati u organizaciji ovakvih događaja koji okupljaju mnoštvo ljudi u središtu u grada i na pravi način promoviraju turizam ovoga podneblja. – rekao je predsjednik Reda vitezova Vlado Grgić. Glavni kuhar pobjedničke ekipe Zlatko Tomšić ostao je iznenađen pobjedom i u kuhanju ”fiša”:

-Dali smo sve od sebe, kuhali kako najbolje znamo i eto pokazalo se uspješnim. Hvala cijeloj mojoj obitelji na podršci i organizatoru na odlično pripremljenoj manifestaciji. – kratko je rekao Tomšić. (V.G.)