Orahovica će do kraja godina imati priliku vidjeti novi sport na svom području

Na zahtjev ”Baraber Extreme Team” – kluba pustolovnih sportova iz Belišća održan je sastanak čelnika istoga s gradonačelnikom Orahovice Josipom Nemecom s temom organizacije nekoliko vrsta zanimljivih utrka na području grada Orahovice.

Svoj klub, prijedlog utrka i opis istih dali su dopredsjednik belišćenakog kluba  Angel Milišić-Zečević te član Vjenceslav Mužević koji su istaknuli kako im je želja u Orahovici organizirati jednodnevnu orijentacijsku utrku (trakking utrka) u Orahovici u kojoj će biti uključena planinarska društva. Trčalo bi se, istaknuo je Milišić-Zečević, s kartom i kompasom, a naglasak bio, kao i na svakoj ovakvoj utrci bačen, na značajne povijesne i turističke lokacije, u slučaju Orahovice na Ružicu grad i Stari grad.

 

 

-Utrka bi bila kružna i trčalo bi se samo po stazama, i u tom slučaju potrebna nam je suradnja s planinarskim društvom i biciklističkim klubom s kojim već imamo kontakt. Ovakvi događaji okupljaju između 300 i 700 sudionika što je velika promocija mjesta gdje se utrke održavaju, a orahovicu smo odabrali zbog fantastičnih uvjeta na Papuku i značajnih povijesno-tusritičkih lokacija. – zaključio je Zečević-Milišić. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec podržao je ideju i obećao punu potporu Grada:

-Ovo je zasigurno nova dimenzija turizma u našem gradu, a znamo da nam je turizam jedna od glavnih grana razvoja u budućnosti. Uvijek velimo donijeti nešto novo u naš grad pa tako vjerujem kako će ove utrke biti itekako zanimljive našim sugrađanima i posjetiteljima. – zaključio je gradonačelnik Nemec.

Članovi  ”Baraber Extreme Team” na čelu s predsjednikom  Christianom Uskokovićem sastali su se s čelnicima orahovačkog planinarskog društva i biciklističkog kluba ”Lood” te dogovorili međusobnu suradnju i datum održavanja prve utrke, a bit će to 12. studenoga. Glavni zaključak međusobnog sastanka bio je kako će ova prva utrka biti samo početak organizacija ovakvih događaja u Orahovici koji će prema potvrdi belišćankog kluba, ući u kalendar državnih utrka i biti stalne baze utrka na državnoj razini. (V.G.)