Građanima približiti problem trgovine ljudima

U povodu europskog Dana borbe protiv trgovanja ljudima, S.O.S. telefon Virovitica i multidisciplinarni tim za borbu protiv trgovine ljudima VPŽ-a, organizirao je uličnu akciju podjele promotivnih materijala u cilju edukacije građana o problematici trgovine ljudima.

Jedan od tih akcija odrađena je i u središtu Orahovice, a provodili su ga predstojnica Centra za socijalnu skrb Slatina, podružnica Orahovica – Ivanka Kufner te orahovački kontakt policajci Milan Rončević i Stjepan Egert:

 

-Trgovina ljudima postala je jedan od najvećih problema s kojima se susreću policije i vlade diljem svijeta. Stoga obilježavanje ovoga dana(op.a – 18. listopada) ima svrhu informiranja javnosti o veličini i važnosti problema što predstavlja važan korak u prevenciji i borbi protiv trgovanja ljudima. – kaže predstojnica Kufner.

Građani Orahovice imali su priliku pogledati i pročitati i ponijeti sobom navedene promotivne materijale te isto tako uputiti svoja pitanja i zapažanja:

-Cilj nam je građanima približiti taj problem, upozoriti ih na potencijalne zamke, upoznati ih s načinima samozaštite i dati i informacije o tome gdje potražiti pomoć ukoliko se oni ili netko njima blizak nađu u zamci trgovaca ljudima. – zaključio je kontakt policajac Milan Rončević. Akcije podjele promotivnih materijala odrađene su u Orahovici i Virovitici. (V.G.)