Troje mladih po prvi puta dalo krv

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica organiziralo je jednu od svojih redovnih i brojnih akcija dobrovoljnog davanja krvi za potrebe kliničke bolnice Osijek. Na akciju se odazvalo čak 91 darivatelj krvi, od čega je 62 moglo dati krv. U ovoj akciji po prvi puta krv je dalo troje mladih Orahovčana, Azra Benković (22), Katarina Grubišić (19) i Luka Šramek (18):

 

-Klinička bolnica Osijek i Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica zahvaljuju se darivateljima krvi na iskazanoj humanosti i dobrom odazivu na ovu akciju, a posebno se zahvaljujemo Azri Benković, Katarini Grubišić i Luki Šrameku  koji su po prvi puta dali krv. Građani, da li ste se upitali tko bi spašavao ljudske živote da nema ovih humanih ljudi?! Veliko hvala darivateljima krvi koji darovanom krvi spašavaju ljudske živote – riječi su tajnika orahovačkog Crvenog križa Željka Kiša. Mladi Orahovčani koji su po prvi puta darovali krv, bili su više nego uzbuđeni i ponosni, a bilo je i malo straha:

– Malo je bilo straha u početku, no kada se sjetim koliko je to sitno od mene, a života vrijedno za nekoga, ponosna sam na djelo koje sam učnilila. I dalje ću darivati krv i biti dio ovih humanih akcija.

– kratko, ali lijepo rekla je Azra Benković. U ovoj akciji istakli su se davatelji s najvećom brojkom davanja, kod žena je to Verica Grgurić sa 47 davanja te te kod muških Jure Hodak sa 77 dobroboljnih davanja krvi. (V.G.)