Stanje sigurnosti je zadovoljavajuće

Načelnik policijske postaje Orahovica Davor Solić održao je redovni sastanak s gradonačelnikom Orahovice Josipom Nemecom te načelnicima Čačinaca Mirkom Mališem, Zdenaca  Matom Barukčićem i Crnca Matom Damjanom, a s ciljem upoznavanja o stanju sigurnosti u prvih šest mjeseci u godini. Solić je istaknuo kako je u prvih šest mjeseci učinjeno 103 prekršaja:

-Iako je to veći broj nego prošle godine u ovo vrijeme, moram konstatirati da je stanje sigurnosti u Orahovici i susjednim općinama više nego zadovoljavajuće. Najviše prekršaja bilo je iz domene općeg kriminaliteta, dakle krađa i teških krađa. Policijska postaja Orahovica ima visok postotak rješavanja slučaja pa smo tako u ovom periodu riješili preko 75% slučaja. Što se prometa tiče, u ovom periodu imamo znatno manji broj prometnih nezgoda nego lani, a u proteklih šest mjeseci imali smo samo jednu prometnu nesreću s poginulom osobom. Najveći uzroci prometnih nesreća i dalje su neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola te nepoštivanje prometnih znakova. I broj ostalih prekršaja je smanjen, što govori kako policija svojim akcijama i mjerama znatno napreduje i vjerujem kako će tako biti i u budućnosti.  – zaključio je Solić.

Gradonačelnik i načelnici potom su postavili nekoliko pitanja te iznijeli i nešto aktualnih problema u svojim sredinama što je načelnik Solić evindentirao te pohvalio gradonačelnika i načelnike na odličnoj suradnji jedinica lokalnih samouprava i policije što potonjoj znantno olakšava posao. (V.G.)