Gradonačelnik Nemec uručio zahvalnicu Voji Lukiću

U povodu Dana grada Orahovice, gradski odbor za priznanja dodjelio je zahvalnicu rođenom Orahovčaninu, a uglednom slovenskom novinaru i publicistu te televizijskom dokumentaristu, laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti Voji Lukiću za svestrani društveni rad, humanitarne aktivnosti i promidžbu grada Orahovice.

Budući gospodin Vojo lukić nije mogao nazočiti svečanosti proslave Dana grada, krajem lipnja posjetio je Orahovicu i orahovačkog gradonačelnika Nemeca koji mu je navedenu zahvalnicu i uručio:

 

– Hvala gospodinu Lukiću za sve što radi za naš grad. Ova zahvalnica samo je dio velika zahvalnosti koju mu grad orahovica duguje i vjerujem kako ćemo još dugo međusobno surađivati. – rekao je gradonačelnik Nemec. Vojo Lukić bio je oduševljen ljpotom Orahovice, a gradonačelniku Nemecu obratio se biranim riječima:

-Orahovica je prekrasna, odiše ljepotom i zelenilom i meni je uvijek osobita čast doći i pomoći ovome gradu, mome gradu. Uvijek ću biti na raspolaganju Orahovici i posebna mi je čast što sam ovoga puta u Orahovicu doveo magistra Božu Jašovića predsjednik Uprave Nove Ljubljanske banke d.d Ljubljana. Za vrijeme našeg kratkog, ali vrlo  sadržajnog boravka u Gradu Orahovici mag Božo Jašovič upoznao se sa prirodnim ljepotama ovog dijela Virovitičko-podravske županije. Ovo je bio jedini dan koji je mag  Božo Jašovič mogao odvojiti za privatni posjet Orahovici. Posebno sam sretan da mi je u nazočnosti tako uglednoga gosta gradonačelnik grada Orahovice gospodin Josip Nemec uručio Zahvalnicu Grada Orahovica. Vrlo je bitno da ugledni ljudi iz svijeta posjećuju ovaj kraj. Orahovica se zaista može ponostiti svojim prirodnim ljepotama. – rekao je Vojo Lukić. Govoreći svoje prve dojmove o Gradu Orahovici mag  Božo Jašovič je primjetio da središtem mjesta dominiraju lijepo uređeni parkovi:

– Proputovao sam gotovo cijelu Europu  i svijet i mogu reći da je svako mjesto na svoj način lijepo, ali Orahovica me posebno oduševila. Drago mi je da me gospodin Vojo Lukić pozvao i da sam vidio ovaj kraj i sa sigurnošću mogu reći da ovdje nisam posljednji put.  – zaključio je mag Božo Jašović. (V.G.)