400-tinjak maski u orahovačkoj pokladnoj povorci

Gradski odbor za kulturne manifestacije od ove je godine odlučio preuzeti organizaciju ”Orahovačkih poklada” što se pokazalo više nego uspješnim. Središnjom orahovačkom ulicom prodefiliralo je 400-injak maski, koje su svojim idejama, nastupima i točkama oduševili prisutne građane.

 

Osim same povorke, Orahovčani su mogli vidjeti i zanimljivo i atraktivno natjecanje pod nazivom ”Brza krofna” u kojoj se tražila osoba koja će najbrže pojesti četiri velike krofne. Potom je održano suđenje fašniku, a ove godine krivac za sve bili su direktori propalih tvrtki. Organizacijski odbor potom je proglasio i najbolje, tako su prvo mjesto u kategoriji pojedinačnih maski podijelili maske ”Jigsaw” i ”Lady Gaga” dok je u kokurenciji grupnih maski pobjedu odnijela maska pod nazivom ”Kismet”.

Pobjedničke maske dobile su nagradu besplatan put u Rijeku na najveći hrvatski karneval:

-Budući da su naše poklade održane samo dan prije puta Rijeku, mi smo kao odbor dali povjerenje našem članu da priredi masku od 30-ak ljudi za put u Rijeku te naravno pobjednicima osigurali nastup u riječkoj povorci. Dogodilo se ono što smo i očekivali, pobjednička maska nije se mogla u kratkom vremenu pripremiti za Rijeku, pa su nas tamo predstavljali trećeplasirani, maska ”Veseli ispraćaj”. Naše preuzimanje maškara pokazalo se izvrsnim, a mogu obećati da će iduće poklade biti još spektakularnije i sadržajnije. – riječi su predsjednika odbora za kulturne manifestacije grada i gradonačelnika Josipa Nemeca.

Vladimir Grgurić

 

<<<< Natrag na naslovnicu