Tolušić: Orahovica je po mnogo čemu prvi grad u županiji

  Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić u radnom je posjetu Orahovici obišao gradsku upravu, obavio sastanak s gradonačelnikom Orahovice Josipom Nemecom te posjetio proizvodni pogon orahovačke tvrtke ''čelik Remont'':

 – Suradnja s Virovitičko-podravskom županijom u županom Tolušićem je na istisnki visokom nivou. Mogu reći da grad i županija nikada ovako dobro i plodno nisu surađivali. Upoznali smo župana s projektima koje ćemo ove godine provesti na području grada gdje naravno kao i do sada očekujemo pomoć župannije.  – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Župan Tomislav Tolušić izrazito se pohvalno izrazio o gradu Orahovici:  

– Orahovica je po mnogo čemu prvi grad u Županiji. Od gospodarstva i turizma i mnogih drugih grana. U Orahovicu dolazim i kao župan i kao prijatelj, jer naš odnos je uvijek maksimalno korektan i prijateljski. Drago mi je da sam obišao proizodni pogon tvrtke ''čelik remont'' jedne od bolje stojećih tvrtki u gradu te se upoznao s njihovim tekućim problemima u kojima ćemo nastojati pomoći u skladu naših mogućnosti. Želimo kao županija upoznati sve županijska gospodarstva i pomagati koliko možemo, stoga je ovaj posjet Orahovici upravo išao u tome smjeru.

Tvrtka ''čelik Remont'' je tvrtka koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrkucija u građevinarstvu. Prije godinu dana, kao nam je rekao upravitelj tvrtke Antun Blaženović, tvrtka je zapošljavala 50 radnika, da bi zbog globalne krize i pada proizvodnje, danas, ta brojka na 30 djelatnika. Ipak, zaključuje Blaženović, tvrtka idalje uspješno posluje koliko je to mogućei čeka bolje dane.      

Vladimir Grgurić