Lovačka udruga u suradnji s policijskom postajom odradila prvi dio akcije odstrela lisica

Na zahtjev  grada Orahovice u cilju sigornosti građana, lovačko društvo ''Vepar'' Orahovica uz suradnju s policijskom postajom i dopuštenjem veterinarskog inspektora, održana je akcija odstrijela lisica s područja grada Orahovice:   

 

– U cilju sigurnosti naših građana, a nakon pojave velikog broja lisica na području našeg grada odlučili smo krenuti u akciju odstriejla istih. Akcija se već nakon prvog njenog dijela pokazala opravdano jer je u samom gradu odstrijeljeno dvije lisice te još nekoliko na rubnim dijelovima. Uočene su još neke, ali zbog sigurnosti građana nije reagirano pa će se akcija nastaviti vrlo brzo. – kaže gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik lovačke udruge ''Vepar'' Dragomir Žaček, također je iznimno zadovoljan drađenim poslom:     

-Mi smo do sada već odsrijelili 17 komada lisica na rubnim dijelovima u proteklom razdoblju, a sada smo eto krenuli i sporučjem samoga grada. Opravdanost ove akcije pokazala se već u prvom navratu, jer smo odstrijelei dvioje lisice, i to jedna u neposrednoj blizini škole, a drugu nadomak središnjeg gradskom parka. U suradnji s gradom, policijom i veterinarskim inspketorom s akcijom ćemo nastaviti. Isto tako nastavit ćemo s odstrijelom i unašim lovištima da bi se spriječio dolazak lisica na područlje grada. – zaključio je Žaček.                                                                                                                   

 Vladimir Grgurić