INGRA se predstavila Gradu

  ORAHOVICA – Povjerenstvu za obnovljive izvore energije grada Orahovice i gradonačelniku Josipu Nemecu, predstavili su se vodeći ljudi zagrebačke  tvrtke INGRA-e, koji su zainteresirani za gradnju elektrane na bio masu, na sastanku održanom 18. veljače.

Koliki je značaj toga postrojenja, govori i činjenica da je INGRA već četvrta tvrtka koja je na taj način pokazala zanimanje za suradnju s gradom. Uz direktora Vaclava Hlavatya i predsjednika nadzornog odbora Vedrana Perkovića, o ponudi INGRA-e i suradnji na projektu izgradnje elektrane na bio masu, govorio je direktor projekata obnovljivih izvora energije i zaštitu okoliša Marko Krejči.  Nakon iznesenih primjera već građenih takvih i sličnih postrojenja i u Hrvatskoj, Krejči je kazao kako za detaljniju ponudu s više konkretnih podataka osim  procesa proizvodnje i  cijene cjelokupnog projekta koja bi bila nešto niža od 5 milijuna Eura, a godišnje donosila prihod veći od jednog milijuna Eura,mora imati  više podataka osim da je riječ o elektrani na biomasu snage 1 mega wata. INGRA osim izrade projekta ima potencijal ali i interes biti i izvođač radova, što, kazao je orahovački poduzetnik Dinko Ciprijanović, daje dodatno jamstvo, a čulo se i da bi  na projektu mogli raditi  u javno-privatnom partnerstvu.

Gradonačelnik Nemec  je rekao  da je suradnja moguća ukoliko postoji obostrani interes, budući  Grad ima ideju, a INGRA rješenje. Kako je projekt tek u začetku, pred Povjerenstvom za obnovljive izvore energije je da nastavi kontakte sa stručnjacima INGRA-e ali i drugim tvrtkama koje su iskazale interes za projekt. Budući je  Grad pouzdan partner koji u ovoj godini planira osigurati sredstva za realizaciju projekta solarne elektrane, otvorena je mogućnost suradnje i na tom projektu, zaključio je gradonačelnik Nemec.

Preuzeto sa (www.radio-orahovica.com)

Autor: Gordana Jajčanin-Vidović