Nemec: Odlični učenici kredite ne moraju vraćati !

  četiri studenta i tri učenika koji su zadovolji kriterije, potpisali su ugovore o dobivanju gradskog kredita. Ugovori su svečano potpisani u nazočnosti gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca te roditelja učenika:  

-Evo i ove godine smo pokušali pomoći učenicima i studentima u njihovom školovanju i vjerujem kako će oni opravdati povjerenje kako nas tako i svojih roditelja te uspješno proći kroz svoje obveze. Naravno, učenici i studenti ne smiju pasti godinu jer time gube pravo na kredit, a isto tako oni učenici koji prođu s odličnim te studeti s vrlo dobrim i odličnim kredit neće morati vraćati što je jedan poticaj da si daju truda i maksimalno ozbiljno shvate svoje obveze. Volio bih kada bi i oni sami na neki način pomogli gradu, tu mislim na pomoć pri gradskim manifestacijama, odazivom na gradske akcije i slično.  – rekao je ghradonačelnik Josip nemec pri potpisivanju ugovora.

Kredite u iznosu od 300 kn dobili su učenici Marin Grbić, Ines Bišćan i Tomislav Pospihalj, dok su studenestke od 600 kn dobili Slađana Zarić, Andrea Drašković, Matija Pospihalj i Luka Rončević: – Uistinu hvala gradu i gradonačelniku na ovoj pomoći. To nama studentima jako puno znači, eto ja studiram u Zagrebu i mogu reći da, kako meni tako i mojim roditeljima, svaka kuna itekako pomaže. Svakako ćemo se truditi opravdati dano nam povjerenje i biti na raspolaganju gradu u svakom pogleduu. – kaže studentica urbanog šumarstva, Orahovčanka Slađana Zarić. 

                                                                                                              Vladimir Grgurić