Završena humanitarna akcija udruge PAUK

ORAHOVICA – Nakon više nego uspješnog humanitarnog koncerta Opće opasnosti i gostiju , kojega je organizirala Udruga Pauk Orahovica uz suorganizaciju Udruge Reda vitezova Ružice grad, a pod nazivom „Mladi za stare“, završena je i podjela novčanih sredstava i prehrambenih proizvoda.Uz posredovanje Centra za socijalnu skrb Slatina, podružnice Orahovica čelnici Udruge Pauk u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca te predsjednika Udruge Reda vitezova Ružice grada Vlade Grgića, u Crkvarima, 86-godišnjoj Jeli Rukavini uručili prigodne darove, 1000 kuna u novcu, te prehrambene potrepštine u visini od 500 kuna.

Svi akteri akcije rekli su kako je ovo hvale vrijedna akcija Udruge Pauk, koja samo pokazuje kako stari i nemoćni nisu i ne smiju biti zaboravljeni.

„Želimo biti korisni u društvu u kojem živimo, a posjete kao današnje jako su dirljive i emotivne. Baka Jelica živi bez električne energije, bez vode sa zemljanim podom, i treba svaku pomoć. Nadam se da će joj nadolazeći blagdani biti kudikamo veseliji i radosniji“ – rekao je tajnik Udruge Pauk Mirko Kufner.

Gradonačelnik Nemec pohvalio je rad Udruge, rekavši kako svaka pomoć starim i nemoćnim ljudima pokazuje da i mladi Orahovice misle na svoje sugrađane:

„Hvale vrijedna akcija orahovačkih „Paukova“. Grad će i ubuduće pomagati ovakve i slične akcije, jer ljudima u potrebi treba svakako pomoći“ – rekao je gradonačelnik Nemec.

Vlado Grgić, predsjednik orahovačkoih „vitezova“ također nije krio zadovoljstvo odrađenom akcijom:

„Kad vidiš u kakvim uvjetima živi baka Jela znaš da si pomogao pravoj osobi. čelnici Pauka odradili su odličan posao i na tome ne trebaju stati. Humanitarni rad danas mora biti na prvom mjestu“ – rekao je predsjednik udruge Reda Vitzeova Ružice grada Vlado Grgić.

Akcija „Mladi za stare“ obuhvatila je po jednu obitelj i s područja općina Zdenci, čačinci i Crnac.

(Preuzeto sa: www.radio-orahovica.com)

Autor: Tonino Rađenović