SORTITUS donio nove vidike u projketu OIE

  Gradonačelnik Oreahovice Josip Nemec, zamjenik gradonačelnika Darko Žužak i predsjednik gradskog povjerenstva za obnovljive izvore energije Alan Grgić održali su radni sastanak s predstavnicima tvrtke SORTITUS d.o.o. iz Slovenije: 

 -Sastanak je održan na temu razgovora vezanih za korake koji prethode početku izrade projekta investicijsko –tehničke dokumentacije za izgradnju budućeg Energetskog postrojenja ORAHOVICA 2,na krutu biomasu iz šumarstva i poljoprivrede instalirane snage 5 MW. To je drugi u nizu sastanaka koji će se održati prije raspisivanja natječaja javne nabave za izradu investicijsko –tehničke dokumentacije predmetnog postrojenja, svrha ovakvih sastanaka sa predstavnicima tvrtki kojih je djelokrug interesa sudjelovanje u postupku projektiranja i izvedbe projekata iz područja OIE ,dobivanje je što više relevantnih podataka ili tzv.drugog mišljenja iz redova struke za navedeni projekt. – kaže predsjednik gradskog povjherenstva za OIE Alan Grgić.

Tvrtku SORTITUS d.o.o., predstavljali su proslavljeni slovenski skijaš Bojan Križaj te Urban Stojan koji su orahovačkom povjerenstvu prenijeli mnoštvo korisnih ideja i savjeta te se ostavili na raspolaganju za daljnju suradnju. Sastanku su nazočili i dipl.ing.šumarstva Marko Knežević te ing. arh. Mario Kršćanski koji su kao članovi povjerenstva također aktivno sudjelovali u sastanku, a kako je zaključio Grgić ovaj sastanak dao je neke nove vidike na gradski projket OIE te kako će njihova uloga biti više nego značajna u daljnjem razvoju i ostvarenju željenog projekta. Gostima iz Slovenije, orahovački gradonačelnik Nemec ukratko je predstavio Orahovicu kao perjanicu turizma Virovitičko-podravske županije te izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i poželio daljnju još bolju i plodniju.                                                                                  

                                                                                                                                    Vladimir Grgurić