Prezentacija IPARD Mjere 302

Virovitičko – podravska županija, Razvojna agencija Vidra i Županijska turistička zajednica u cilju bolje iskorištenosti sredstava EU namijenjenih ruralnom području organiziraju prezentaciju IPARD-a Mjere 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti.

Prezentacija će za poduzetnike sa područja grada Orahovice i okolnih općina biti održana u utorak 21.12.2010.godine u 14 sati u Velikoj gradskoj vijećnici, Ul. Pl. Mihalovića 1. 

 

Ulaganja unutar Mjere 302 dozvoljena su za sektore: sektor ruralnog turizma, sektor tradicijski obrti, sektor izravna prodaja, sektor slatkovodnog ribarstva; sektor usluga, sektor prerade na poljoprivrednim gospodarstvima, sektor proizvodnje gljiva te sektor obnovljivi izvori energije.Korisnici sredstava su fizičke i pravne osobe u rangu mikro poduzetnika, u sustavu PDV.

Prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i opremanje u svim sektorima.Maksimalna ukupna vrijednost prihvatljivog  ulaganja po projektu je 150.000 EUR, osim za ulaganja za obnovljive izvore energije koje je ograničeno na 675.000 EUR.Visina potpore će biti do 50% ukupnog prihvatljivog ulaganja u projekt.

Rok za zaprimanje prijava po prvom natječaju je od 03.01.2011 – 31.03.2011. godine.

S obzirom da je to jedan od najkvalitetnijih natječaja EU namijenjenih mikro poduzetnicima koji posluju na ruralnim područjima kao što je naša Županija,  u cilju podizanja nivoa konkurentnosti molimo poduzetnike da se obavezno odazovu prezentaciji.

Cijeli tekst poziva pročitajte ovdje.