Zdenčići posjetili gradonačelnika

  ORAHOVICA – Udruga „Zdenčići“ iz Zdenaca, osnovana je prije nešto više od godinu dana na inicijativu roditelja osnovnoškolske djece i okuplja kroz rad i aktivnosti tridesetak roditelja i više od sedamdesetoro djece različitog uzrasta. Udruga prvenstveno radi na organiziranju slobodnog vremena djece kojega provode zajedno roditelji i djeca radeći u kreativnim radionicama, organizirajući izlete i zajednička druženja. Budući je i humanitarni rad jedna od njihove djelatnosti, za tu svrhu na različite načine osiguravaju potrebna sredstva. 

U ljetnim mjesecima angažirali su se na jezeru pečenjem lepinja, čime su priskrbili sredstva koja će biti usmjerena u humanitarne svrhe. Budući im je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, bez naknade ustupio prostor na jezeru, danas su ga predstavnici udruge „Zdenčići“ , predvođeni predsjednicom Vesnom Rister posjetili i u znak zahvale uručili darove koje su sami izradili.

Predsjednica udruge Vesna Rister, zahvalila je gradonačelniku Nemecu na potpori u njihovom radu,  a gradonačelnik im je uz dobrodošlicu izrekao pohvalu na zalaganju i nastojanjima da sami doprinesu boljem materijalnom stanju svoje udruge.  „Takvim radom  zaslužili ste uvijek pomoć i potporu, a nadam se da ste svojom aktivnošću  realizirali planove. Uvijek ću pomagati kvalitetan rad udruga, posebno ovakvih koje rade s djecom i za djecu“, kazao je međi ostalim gradonačelnik Josip Nemec.