Vojo Lukić pozvao Tanju Fajon da posjeti Orahovicu.

Ovih dana je gospođa Tanja Fajon (S&D/SD) poslanik Evropskog parlamenta i izvjestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju bila u centru pozornosti brojnih medija."Europska unija je ispunila svoje obećanje i ukinula vize BiH i Albaniji i njihovi građani će u EU slobodno moći od 15.prosinca 2010., a sada je na građanima da bezvizni režim koriste odgovorno, poručila je Tanja Fajon, osoba koja je u EU najviše uradila za ukidanje viza.   

Za podršku ukidanju viza glasalo je 538 poslanika iz svih evropskih većih i važnijih partija, od demokrišćana, socijalista, liberala, Zelenih, do Ujedinjene ljevice.

"Bilo je momenata kada sam mislila da smo svi za ukidanje viza, a onda je bilo i situacija kada sam se osjećala usamljenom", sjeća se Fajonova borbe da zemlje EU ubijedi da ukinu vize.Ona ističe da je sada najvažnije da građani shvate da bezvizni režim ne znači mogućnost dobijanja azila, jer ako bude zloupotreba, upozorava da vize mogu ponovo biti uvedene.Kao što je poznato Savjet ministara EU usvojio je odluku kojom se građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije od 19.prosinca 2009 ukidaju vize za putovanja u zemlje šengenskog prostora EU. Prilikom susreta u Ljubljani dne 26 03 2010 je  gospopdin Vojo Lukić ugledni slovenski novinar, publicist i televizijski dokumentarist pozvao gospođu Tanju Fajon  da da kao njegov  gost  i u njegovoj pratnji posjeti Orahovicu što je ona sa zadovoljstvom prihvatila. Naravno Vojo Lukič je  gospođi Tanji Fajon predstavio i prirodne ljepote Slavonije a posebno je govorio o Orahovici.