Veleposlanik EU u RH posjetio Orahovicu

ORAHOVICA – Paul Vandoren veleposlanik EU u RH, šef delegacije Europske komisije, u subotu (06. studenog),  boravio je  u Orahovici u neslužbenom posjetu i sastao se s gradonačelnikom Josipom Nemecom, koji ga je upoznao s povijesnim i kulturnim znamenitostima grada. U pratnji ravnateljice razvojne agencije VIDRA, Sanje Bošnjak, predstavnika županijske Turističke zajednice i grada Orahovica, veleposlanik Vandoren je razgledao orahovačko jezero, ružicu Grad, posjetio Jankovac i Rupnicu.   

Šef delegacije europske komisije Vandoren, izrazio je zadovoljstvo viđenim na području županije i grada Orahovice, posebno mogućnostima za poljoprivrednu proizvodnju, ali je i rekao da su potrebne velike prilagodbe i promjene u procesu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Po mišljenju Vandorena, jedan od najvećih izazova Hrvatske  prilikom ulaska u EU  je pristup jedinstvenom tržištu  koje je ogromno.  EU kroz svoje programe i pomoći, Hrvatskoj  nudi prilagodbu da bi poljoprivredna  proizvodnja i ne samo ona, postala konkurentnija na EU tržištu. Kazao je Vandoren da će ulaskom  u EU, Hrvatska imati daleko više sredstava na raspolaganju, zbog čega je važno  da na lokalnim i regionalnim razinama  budu određeni prioriteti i izrađeni projekti.

„Prednost koju ima regija Slavonija  prirodni su resursi i samo ih treba iskoristiti na najbolji mogući način“, zaključio je Vandoren za svoga boravka u Orahovici.

(Preuzeto sa www.radio-orahovica.com)

Autor: Gordana Jajčanin-Vidović