Radni sastanak gradonačelnika i djelatnika Instituta za turizam

U radnom posjetu Orahovici boravili su dr.sc. Renata Tomljenović i dr.sc. Ivo Kunst iz Instituta za turizam republike Hrvatske, a primio ih je gradonačelnik Josip Nemec.  Cilj posjeta bio je upoznavanje s pravcima razvoja turizma na području grada, a poseban interes Instituta bio je zdravstveni turizam.  

Gradonačelnik Nemec upoznao je članove Instituta s planovima razvoja turizma na području grada te sa vizijom i svim aktivnostima koje se poduzimaju na području razvoja zdravstenog turizma čime su gosti iz Zagreba bili ugodno iznenađeni.

Po završetku radnog sastanka, Tomljenović i Kunst obišli su turistički kompleks Jezero-Ružica grad te se na licu mjesta upoznali s planom razvoja cijelog kompleksa kao i sa ponudom koju nudi tijekom ljetnih mjeseci.  U sklopu obilaska grada, gosti iz Instituta za turizam obišli su Centar za edukaciju Orahovica, koje je u vlasništvu Gradskog društva Crvenog križa Osijek, gdje su upoznati s podatkom da je sadašnji Centar za edukaciju Orahovica nekada bio poznato klimatsko lječilište za sve oblike plućnih bolesti, astme i sl. te su informirani o načinu korištenja Centra i korisnicima istog.