Orahovica i Harkany gradovi prijatelji

  Izaslasntvo mađarskog grada Harkanya koje je boravilo u Orahovici u sklopu zajedničkog hrvatsko-mađarskog projekta Crost II, posjetilo je i gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca. Cilj posjeta i radnog sastanka bio je potpisivanje povelje prijćljstva dvaju gradova te mogući zajednički projekt na području turizma u sklopu projekta prekogranične suranje IPA CBC HR-HU. 

Gradonačelnik Nemec i zamjenik gradonačelnika Žuužak predstavnicima Harkanya prezentirali su navedeni projket koji je sastvaila orahovačka osnovna škola te iskazali punu podrušku istom. Predstavnici grada Harkanya sa zadovoljstvom su prihvatili ideju projekta te su obećali organizirati radni sastanak dvaju gradonačelnika na kojem će biti dogovoren termin potpisivanja povelje te utanačeni detalji projekta:

 – Već dug niz godina smo Harkany i mi povezani na više načina i stoga je ideja o gradovima Prijateljima s obje strane više nego prihvaćena. Učenici iz Harkanya već dugi niz godina posjećuju naš grad i školu kao i naši školarci njihov grad i upravo iz toga razloga je pokrenut i projekt o zajedničkom druženju. Ne treba niti govoriti koliko je ovaj potez i turistički važan za Orahovicu. – rekao je nakon sastanka Gradonačnik Nemec.

Gosti iz Mađarske ponudili su i svoju pomoć glede projekata koji su nužni za države Europske unije te se ostavili na raspolaganju za sva druga pitanja vezana uz EU.  

Vladimir Grgurić