Predstavljena nova udruga poduzetnika

U Orahovici je predstavljena nova poduzetnička udruga, Hrvatska poduzetnička inicijativa, udruga  malih i srednjih poduzetnika  bez granica.

Riječ je o udruzi nastaloj na  face-booku prošle godine,  osnovanoj s početkom ove godine, koja trenutno ima 170 članova pravnih i fizičkih osoba spremnih probitku i jačanju malog i srednjeg poduzetništva, kao okosnice gospodarstva.. 

 

Udruga za sada ima samo središnji ured u Zagrebu, a tijekom ove godine, najavio je predsjednik Upravnog odbora, Boris Solomun, članstvo će se širiti umrežavanjem diljem Hrvatske, te tako  osigurati koordinirani rad i stvarati novo tržište na kojem će biti sigurno da će svoj proizvod moći ne samo prodati, već i sigurno naplatiti.

Hrvatska poduzetnička inicijativa, najavio je Solomun,  u ime  svog članstva lobirat će u  institucijama i tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu radi proširenja poduzetničke mreže, kako bi  zajedničkim poslovnim interesima, ambicijama i perspektivnim projektima izborila respektabilan tretman i  financijsku podršku za svoje članstvo.

 

Pred rukovodstvom udruge je  osnivanje  regionalnih ureda, kroz koje će udruga proširiti i promovirati svoj rad. Udruzi je, istaknuo je to predsjednik Uprave, Solomun, posebno interesantno područje Slavonije, kao veliki, ali još uvijek nedovoljno organiziran potencijal.

 

U „osvajanje„ Slavonije  Hrvatska poduzetnička inicijativa krenula je upravo održavanjem promotivnog sastanka u Orahovici, gdje su predsjednik Upravnog odbora, Solomun, i  voditeljica Sektora edukacije u udruzi, Andreja Vrban Geržina, najavili  spremnost  ponovnog dolaska u Orahovicu, kada za njim pokaže interes veći broj, posebno malih poduzetnika, budući su prvom sastanku nazočili samo rukovoditelji i predstavnici  nekoliko najvećih gospodarskih subjekata u gradu. 

Autor: Marija Bačmaga