GEKO kompleti zaorahovačke prvašiće

ORAHOVICA – Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, prvoškolcima Osnove škole Ivane Brlić Mažuranić uručio je prigodne darove za početak osnovnoškolskog obrazovanja, tzv. geko-komplete, komplete pribora za likovni odgoj. Nazočne prvašiće i njihove roditelje te učiteljice, koje će ove godine učiti male osnovnoškolce,  prigodnim riječima pozdravila je ravnateljica Osnove škole u Orahovici, Maja Škraba koja se zahvalila Gradu što je i ove godine iznašao sredstva za darivanje orahovačkih prvašića.

Gradonačelnik Nemec rekao je kako Geko kompleti nisu velika financijska vrijednost, ali zato je to znak pažnje prema mladim ljudima, koji  otvaraju jednu novu životnu stranicu. Rekao je gradonačelnik kako Orahovica danas ima sve sigurnosne uvjete, da djeca mogu bez brige doći do škole, prvenstveno misleći na postavljene semafore.

Geko kompleti osigurani su za sve prvoškolce orahovačke Osnove škole, njih 42-oje, dakle i za polaznike Područne škole u Novoj Jošavi. Za ovu aktivnost Grad Orahovica iz svog je proračuna izdvojio nešto više od tri tisuće kuna.

 
 

(Preuzeto sa http://www.radio-orahovica.com)

Autor: Tonino Rađenović